Ekonomik güç tek başına yetmiyor, yetmez de
12.04.2022 – 19:05
Cumartesi akşam, Alperen Ocakları Uşak İl Başkanlığı ve Büyük Birlik Partisi Uşak İl Başkanlığı’nca bir iftar ve ardından basın toplantısı düzenlendi.
Ocak Başkanı Mehmet Kahveci, davetiye göndererek programa beni de davet etti ve ben de davete icabet sünnettir kabilince katıldım.
İftar ve basın açıklaması sonrası çay muhabbeti uzun sürdü, ardından yarım kalan muhabbeti Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Ali Karaca, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Erhan Şahin ve gazeteci dostlarımızın da katılımıyla işyerimde devam ettirdik, iki demlik çayın dibini gördük. 🙂
Bugünkü yazımda; yapılan toplantı ile birlikte parti ve ocağın çalışmaları ile gözlemlerimi aktarmak istiyorum; yapılan bir çok çalışma var muhakkak ama geçmiş dönemlerdeki ruh ve heyecan yok…
Şunu da özellikle söylemek istiyorum ki ekonomik güç, gençlere ulaşmada tek başına yetmiyor, yetmez de, önemli olan gönüllere girebilmektir.
1993 yılından bu yana Nizam-ı Alem Ocakları, 2000 yılından sonra da Alperen Ocakları’nın çayını içmiş birisi olarak bu değerlendirmeyi yapmaya kendimi yetkin görüyorum.
İŞADAMLARI DERNEĞİNE Mİ GELDİK ANLAMADIM
Alperen Ocakları Uşak Şube Başkanı Mehmet Kahveci, iftar sonrasında ocak olarak yaptıklarını, yapmayı hedeflediklerini ve karşılaştıkları sıkıntıları anlattı.
Tam isimlerinin “Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı” olduğunu belirten Kahveci, ocak olarak gençlerin hem manevi hem de bilimsel anlamda eğitilmelerini öncelediklerini belirtti.
Başkan, öncelikli hedeflerinin eğitim çalışmaları olduğunu söyledi söylemesine ama toplantı, bir eğitim ocağından ziyade bir işadamı derneğinin programı görüntüsü verdi bana, zaten toplantıda da eğitim faaliyetlerinden ziyade maddi çalışmalar konuşuldu:
“Parti ve ocak binamızı yeniledik, baştan aşağı döşedik, 370 adet gıda kolisi dağıttık, 100 kişiyi işe aldırdık, her akşam ocağımızda toplu iftar veriyoruz, bir kişiden 50 bin lira, bir kişiden 10 bin lira aldık, şu gencimize şöyle, bu gencimize böyle yardım ettik…
GENÇLERE ULAŞMAKTA BÜYÜK SIKINTI VAR
Başkan Kahveci yine açıklamasında, ocak olarak gençlere ulaşmakta büyük zorluk çektiklerini ve ailelerin çocuklarını gönderme noktasında kendilerine çekinerek baktıklarını söyledi.
Ayrıca Kahveci, “Halbuki bir defa gelseler, ocağın gençlerimize ne kadar sıcak ve samimi bir ortam sunduğunu görecekler” ifadelerini kullandı.
Daha önceki yazımda da belirttiğim ama parti ve ocaktaki idareci arkadaşların ısrarla kabul etmedikleri bir gerçek var ki, o da ocak gençlere ulaşmakta büyük zorluk çekiyor, ulaşamıyor.
Yetkili arkadaşların yine ısrarla savundukları ekonomik güç ve kurumsallaşma, gençlere ulaşmakta tek başına yetmiyor, yetmez de.
EĞİTİM FAALİYETİ, EĞİTİMCİLERLE OLUR
Çay muhabbeti esnasında Ali Karaca Başkanla mutabık kaldığımız bir konu oldu, Türkiye’de gençlik teşkilatı kurabilmiş ve başarılı bir şekilde sürdürebilen dört parti var; Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi ve aşırı sol partiler. Bu dört parti dışındaki kalan diğer partilerin gönüllü çalışan, çalışabilen bir gençlik kolları yok, AK Parti ve CHP’nin bile…
Bu dört partinin gençlik kolları incelendiğinde öğretmenlerin, din görevlilerinin ve üniversitelerde görevli akademisyenlerin ne kadar aktif rol aldığını görürsünüz.
Uşak’ta da bunu rahatlıkla görebiliriz; Uşak Ülkü Ocakları’nın güçlü bir akademisyen gönüllü vardır, Anadolu Gençlik Derneği’nin Uşak şube başkanı öğretmendir ve dernek içinde görev alan birçok öğretmen ve din görevlisi arkadaş vardır.
BİR EĞİTİMCİ ARADI GÖZLERİMİZ
Alperen Ocakları’na da daha önce bir öğretmen başkanlık yapıyordu ve gençlere daha rahat ulaşabiliyordu, destek verilseydi belki de daha fazla gence ulaşabilirdi.
Bence iftar programında, ocağın yönetimi olarak tanıtılan isimler arasında en az bir tane öğretmen olmalıydı, Uşaklı ve de şehirde tanınan bir isim olsaydı, daha da güzel olurdu.
BİREYSEL ZİYARETLER DAHA VERİMLİ OLUR
Başkan Kahveci, basın mensuplarından ocak ve parti haberlerine daha fazla verme ve daha fazla insana ulaşma noktasında destek istedi.
Ben, şehir insanına ulaşma ve meramını anlatma adına, toplu basın toplantıları yapmak yerine basın mensuplarına yapılacak bireysel ziyaretlerin ve basın mensupları ile muhabbet ortamı oluşturmanın daha verimli olacağını düşünüyorum.
AMACIMIZ KİMSEYİ KIRMAK DEĞİLDİR
Benim bu yazım direk destek olarak algılanmayabilir ama sağduyulu düşünüldüğünde destek olacağını düşünüyorum; “Yapıcı eleştiri değerli bir hediyedir” kabilinden…
Levent Kırca’nın dilinden “Niyetimiz kimseyi kırmak değildir, Şuradakini buraya koymak değildir, Arada bir zülfü yare dokunduk, Tam yerine rast geldi manzara koyduk”.
Bilakis niyetimiz, geçmişten gelen muhabbetle dostane uyarıda bulunmak.