Şehre dair hikâyesi olan herkesi dinlemeye hazırız!
60 haftayı aşkın süredir her hafta aralıksız bu şehre dair yazmaya devam ediyoruz. Bazen şehre ait güzellikleri gündeme getiriyoruz ve bazen de olumsuzlukları…
Güzellikleri gündeme getirdiğimizde bir hayli olumlu geri dönüş alırken, olumsuzlukları gündeme getirdiğimizde insanımız özelden desteklese de açıktan destek vermeye çekiniyor.
60 haftayı aşan süreçte fark ettiğimiz bir gerçek de sürekli konuşan modunda olmamız ve dinlemeye pek de vakit ayırmamamız ya da işimiz geldiği oranda ayırmamız.
İnsanlar bizi dinlemiyor diye şikâyet ederken aynı hatayı bizim de yaptığımızın farkında bile değiliz. “Şehir Konuşmaları” da bu noktadan hareketle ortaya çıktı.
Yakın bir arkadaşımızın uyarısı ve teşvikiyle de tema “dinleme” üzerine evrildi. Nasipse 9 gün sonra “Şehir Konuşmaları”nda şehri ve şehre dair hikâyesi olan insanımızı dinlemeye başlıyoruz.
UZUN DÖNEMDİR HAYALİNİ KURDUĞUMUZ BİR PROJE
“Şehir Konuşmaları” uzun bir dönemdir yapmayı hayal ettiğimiz, planladığımız ve bir yandan hazırlıklarını sürdürdüğümüz bir projeydi. Bunun için, bize göre geniş sayılabilecek bir işyeri kiraladık ve işyerini bir sohbet mekânına çevirmeye çalıştık.
Sohbetlerin daha güzel olması adına; şehir merkezine yakın ama şehrin gürültü ve stresinden uzak bir mekân olan kentsel dönüşüm alanını da bunun için seçtik. İşyerimiz, kapalı alanı ve avlusuyla 250 metrekareyi buluyor.
Misafirlerimizin işyerimize rahatlıkla ulaşabilmesi ve otopark problemimizin olmaması çok büyük avantaj. Davet ettiğimiz misafirlerin de bahanelerini kabul etmiyoruz bu yüzden… 😀
DEDİKODU DEĞİL, ŞEHRE DAİR HİKÂYELERİ DİNLEMEK EN BÜYÜK AMACIMIZ
“Şehir Konuşmaları”nda en büyük amacımız; şehre katkısı, şehre dair hayali ve şehre dair hikâyesi olan her insanımızı siyasi görüşüne ve doğum yerine bakmaksızın dinlemek.
Biz, işini severek, özveriyle yapan her kişinin şehre katkı sunduğuna ve şehir adına teşekküre layık olduğuna inanıyoruz.
Müşterilerine nazik, güler yüzlü davranıp güne iyi bir havada başlamamıza vesile olan bir simitçi ile işletmesindeki yürüttüğü özverili çalışmalarından dolayı birçok kalite ödülü alan firma sahibi bu minvalde aynı bizim için…
Davet listemizde bu tarzda insanlara daha fazla yer vermek istiyoruz. Listeyi protokole ve de protokol hiyerarşisine boğmaya niyetimiz yok kesinlikle…
KÖŞE YAZILARINDAKİ BAŞARIYI BURADA DA YAKALAYALIM İSTİYORUZ
Önce yazılı olarak paylaşıma başlayacağımız “Şehir Konuşmaları”nı daha sonra video şeklinde sizlere sunmak niyetimiz. Tabi ki teknik donanımımızı hazırlayıp ve bir de kamera karşısında acemiliğimizi atabilirsek… 😀
Köşe yazılarında yakaladığımız istikrarı, oluşturduğumuz etkiyi, geri dönüşleri ve şehre sağladığımız katkıyı bu çalışmada da yakalayacağımıza inanıyoruz. Niyet hayır, akıbet hayır…
GÜZEL BAŞLIYOR VE DE GÜZEL DEVAM EDECEK
Gelelim 23 Ağustos Pazar günü başlayacağımızı duyurduğumuz “Şehir Konuşmaları”na ilk hangi ismi misafir edeceğimize. Benim de sizin gibi ilk aklıma gelen isim şehrin belediye başkanı oldu.
Hemen Belediye Başkanımız Mehmet Çakın’ın Özel Kalem Müdürü Ahmet Uğuz Bey’le görüştük ve bu davetimizi ilettik. Ahmet Bey de, Başkan Beyle görüşüp aynı gün içinde bize dönüş yaptı.
Anlaşılacağı üzere ilk misafirimiz Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın. Zaten Başkan Bey, yazılara başladığımız ilk günden bugüne iyi bir takipçimiz, bunu da her karşılaşmamızda söylüyor.
ŞEHRE DAİR GÜZEL ÇALIŞMALAR SUNABİLMEK EN BÜYÜK NİYETİMİZ
Temennimiz ve dileğimiz o ki; “Şehir Konuşmaları” şehre dair hayal ve hikâyelerin siyasi bir ayrımcılık olmadan konuşulabildiği bir platform olsun ve de istikrasını korusun.
Dün bir yazı paylaşmıştım emeklilik üzerine. Bizler bugün büyüklerimizin emekli oldukları yaşa geldik ve ortaya neler koyabildik diye sorguluyorum dünden beri.
“Şehir Konuşmaları”nın yanında farklı projelerimizi de devreye sokuyoruz. Ağustos ayı bu yönden bereketli olacak inşallah…
25 yıla yaklaşan grafikerlik ve gazetecilik, 15 yılı aşan şehir planı çizimi, 8 yıla yaklaşan iş güvenliği uzmanlığı deneyimi ve yeni başladığımız sosyal medya uzmanlığı sonrası şehre daha fazla katkı sunmamız gerektiğinin farkındayız.